Pleter
Hrvatska Cista Stranka Prava
''Tko se hrani kruhom naroda ima narodu računa davati!'' - dr. Ante Starčević
Naslovnica
Vijesti
Novosti
Priopćenja
Najave
O stranci
Povijest stranke
Velikani stranke
Temeljna načela
Ustav
Program
Dužnosnici
Podružnice i ogranci
Himna stranke
Mladež
Ostalo
Donacije
Galerija slika
Poveznice
Glazba
Kontakt
Zamolnica
Kontakt

Uclani

Mladez
Josip Miljak

Godine 1895. Stranka Prava odstupa od pravaškoga programa i pragmatski se priklanja mađaronstvu. Tada Otac domovine dr. Ante Starčević, Eugen Kumičić, Josip Frank i Mile Starčević osnivaju Čistu Stranku Prava. Čista je značilo, a i danas znači, da su oni za čistu hrvatsku politiku bez nagodbenjaštva. To su čuveni Starčevićanci i Frankovci, slijednici izvornog pravaštva, Čista stranka prava sa 115-godišnjom tradicijom.

Josip Miljak, rođen 18. 10. 1960. u Aržanu, općina Imotski, ima kćer Petru, političar, poduzetnik, publicist, branitelj, zadnjih tridesetpet godina živi u Zagrebu, gdje je nakon školovanja, kao šef odjela nemetala, radio u poduzeću Šuma d.d. Godine 1986. sukobljava se sa srbokomunistima, i pod pritiskom samovoljno napušta Šumu d.d. tada najuspješnije poduzeće za trgovinu građevinskim materijalom. Odlazi u privatnike, a sada je direktor poduzeća za projektiranje, građenje i nadzor kojemu je primarna djelatnost visokogradnja.

Obitelj proganjana od strane UDBE, otac vojnik NDH, strica Filipa kao pripadnika ustaške vojnice partizani 11. veljače 1943. strijeljaju u Imotskom na Modrom jezeru, drugi stric je preživio Križni put, ali ga UDBA 1965. ubija u Njemačkoj, treći je ranjen pobjegao pred streljačkim vodom, stariji brat Valentin biva zatvaran i premlaćivan kao hrvatski nacionalist i kao student ekonomije aktivan je sudionik Hrvatskog proljeća, (1971-1972), te od posljedica komunističke torture umire mlad.

Sve to ga politički, hrvatski, domoljubno i pravaški čvrsto opredjeljuje. Od 1990-ih vrlo aktivno sudjeluje u političkim promjenama, suosnivač je prvih trojki na općini Trnje a kasnije i Narodne zaštite na Trnju i Trešnjevci. Dobitnik je Spomenice Domovinskog rata i priznanja za stvaranje hrvatske države i promicanja državotvorne misli. Godine 1991.-1992. sa vlastitim oružjem i opremom sa 149. brigadom odlazi na Zapadno-slavonsko i Pokupsko ratište.

Autor je knjige "Imamo mišljenje" ogledi jednoga pravaša, izdavač i član uredničkog vijeća Hrvatske smotre, pravaškoga glasila koje izlazi u sedam brojeva, autor je mnogih članaka i rasprava domoljubne i državotvorne tematike. U pripremi za tisak su mu dvije knjige "Višestranačko jednoumlje" cca 450 stranica domoljubnih promišljanja, intervjua i drugih aktivnosti u razdoblju 2007. - 2009., te knjiga povijesne tematike NDH, podkrijepljena izvornim dokumentima na cca 850 stranica, gdje se dokazuje ljubav hrvatskoga naroda za svojom državom, a s druge strane odpor toj hrvatskoj državi od njenih državljana srpske nacionalnosti, te njihovi zločini protiv svojih sudržavljana, do sada nesankcionirani te umotani u celofan "antifašizma".

Dva puta je bio na listi za Hrvatski sabor kao kandidat HČSP-a, 2003., na zajedničkoj listi HČSP-HKDU, kao djelitelj mandata na drugom mjestu s dr. Markom Veselicom, a 2007., nositelj je samostalne liste HČSP-a u sedam izbornih jedinica. Na lokalnim izborima 2005., nositelj je liste za Gradsku skupštinu grada Zagreba pet pravaško-demokršćanskih stranaka i to; HČSP, HP-HPP, HOP, HKDS i HP, (Hrvatska čista stranka prava, Hrvatski pravaši-Hrvatski pravaški pokret, Hrvatski oslobodilački pokret, Hrvatska kršćansko demokratska stranka i Hrvatski proljećari. Godine 2009., nositelj je samostalne liste HČSP-a za Gradsku skupštinu grada Zagreba, kada stranka postiže najveći uspjeh i po broju kandidiranih osoba na listama i po broju dobivenih glasova.

Aktivist je Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata (2000. - 2003.) te vrlo aktivno sudjeluje u organizaciji svih prosvjeda protiv "trećojanuarske" komunističko-liberalne koalicije iz 2000. godine, predvođene Ivicom Račanom. U Zagrebu je suorganizator prikupljanja potpisa za referendum o položaju hrvatskih branitelja. Prikupljeno je oko 90.000 potpisa od 420.000 koliko je ukupno prikupljeno za referendum, ali ga unatoč tomu vlast izbjegava raspisati čime je direktno prekršila Ustav RH. Sa skupinom domoljuba sudjeluje u zaštiti generala zbora Janka Bobetka, kada su ga "trećojanuarci" htjeli izručiti u Haag, od čega su na kraju odustali. Član je odbora građanske inicijative "Krug za trg" koja se zalaže za micanje imena trga zločinca Tita u Zagrebu. Inicijator je i mnogih drugih domoljubnih aktivnosti.

Do sada je obnašao dužnost predsjednika Gradske podružnice grada Zagreba 2000. - 2003., te je po tomu položaju bio i član predsjedništva stranke, dužnost političkoga tajnika HČSP-a obnaša od 2003. - 2006., što također uključuje i članstvo u predsjedništvu stranke, predsjednik je Hrvatske čiste stranke prava (od 2. prosinca 2006. - 2009.), i predsjednik je Glavnog stana (kako se od 2006., zove bivše predsjedništvo stranke) a od 12. prosinca 2009., ponovno je izabran na dužnost predsjednika stranke u drugom mandatu.

U Zagrebu, 4. svibnja 2010.

<< Prethodna stranica  
Pleter